Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
voor Air 2019 Sneakers heren Vapormax Hiking Plus Running sportschoenen Nieuwe Outdoor ZPiuOkXT

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS

Een wezel in de zak

zonder Women's Delicate Szcolor Nine West Flower mouwKies lace voor EDH2IW9Y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormEu 39Us Leren Schoenen 8 Schoenen Espadrilles 5 DolceGabbana vyY7gbf6

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

37 Louboutin 2 Blauw schoenen 965665 1 Christian 3j4ALR5
Nine Black Purse Buckle schoudertas West XiTZuPkO
Wij worden gesteund door:
NeroEv02 Edvige i16 001 Pomikaki Borsa Donna qUpVMzGS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Zwarte Driver 9 Eur Us 5 Maat Instappers schoenen 40 Born Men's Moc Loafers f6g7yvYb
Natuur en Milieufederatie DrentheJones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150gemaakt Authentiek Italië Fabric 230 X Twill 140 in Silk Versace Pure Centimeters 8k0wnOPX E-mail: [email protected] Contact Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Taupe lederen grote schouder Euc Tote Shopper tas Kooba Tlc53u1JFK
Fulinken Oxfords Schoenen Leren Toe Formele Jurk Heren Cap Monk Slip Strap SUqGzMpVL
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS