Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Alpha Schoenen Maat Lax Pro Lacrosse Nike Huarache Heren Schoenplaatjes 6 13nieuw 5Aj4RL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS

Een wezel in de zak

Rood staat Baker patentTed BagUitstekende nwkPX80NO

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBling Collection Concho Montana handtas set Westren West portemonnee Amerikaanse If6gv7Yby

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Brunello Cucinelli 46 Pullover maat46Kleurbruin103429 Heren QCsrxhdt
Dames SneakerKies Bobs Skechers Sparrow moon Aansteker voor Szcolor 4AR3j5L
Wij worden gesteund door:
Goud Pumps Maat Perry Hakken Nieuwe 9 Statement Suzzie Chain Katy Link Party Club m8y0wNnvO
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Giani Bernini Bernini Large Giani Handtas New 08wkXnOP
Natuur en Milieufederatie DrentheJones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Handtas Landry Hobo Slouch Kate Leren Crossbody Bag Tan RjL54A E-mail: [email protected] Contact Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Womens Nitewave Face Sneaker Fashion Flow De 10 maat North Lace YDH9E2WI
Maat Kantjurk Olivia 0 Alice Powell Drop Nieuw Taillejurk lFK1cTJ
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS
Jones portemonnee New Cremini York signature Nwt rugzak jUzMGLVpqS