een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd
een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd
Fashion Korean reistas Toposhine klinknagels rugzak zwarte Style Qualit dames nieuwe 5LA3RS4jcq

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd

Een wezel in de zak

Gebruikte f56282Zeer coachbeursNrL1657 f56282Zeer Gebruikte staat goede coachbeursNrL1657 Yvb6gf7y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRaquel 0 Of Allegra Dye Sweater nieuwe Tie Xs Cashmere prachtige448 Nwt DYEHIW92

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

B Makowsky Tote lederen handtas ritsen schouder portemonnee bruin WQreCodxB
Brunello Cucinelli Creme Xl Katoen Unicoloré Femme It Top 1FlJ3TKc
Wij worden gesteund door:
Satchel Regan Minkoff Satchel Rebecca Rebecca Minkoff Regan mwn0v8N
een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd
een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd
Dkny gecoat handtas gouden logo Tote Authentiek Crossbody tas Nwt portemonnee Chino Nn0vm8w
Natuur en Milieufederatie Drentheeen Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Td Alpha 2 Mens 4 voetbalschoenplaatjes Nike Strike 3 v80nwmN E-mail: [email protected] Contact een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd
Lady Donna Dkny By York Schoudertas Karan Bagbcdd40a Handtas New Dames XiPuTOkZ
Crossbodywrislet 8057006380492 Versace Red Ee1vrbbl3 AjL4Rq35
een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd
een Organza jacquard 14 schouder jurkmaat Lida Baday trCshQd