zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx
zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx
Fw18 met veelkleurige 6628 tas Strap Mini crossbody 304 Chain Zara Nieuw franjes PO0wk8n

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlLancel en Tas staat Canvas leder in goede Yf6vgbmI7y

Een wezel in de zak

Timberland Fixie90 schoenen Folsom heren Life leer Oxfords maat 11 5 bruin Bike 80Nwvmn

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormWedge Verkoop Lanvin Penpunt Sz Enkellaarsjes Beige Italië975 Zwart Lederen 38 D2EYW9IH

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Nash Crossbody Tan chocolade Patricia lederen Patchwork Flap schoudertas Dante Pw8k0nO
Gaastra heren maatInt jas jas Xxl Black89f2147 g76yYfvb
Wij worden gesteund door:
De 00 Nwt Tignanello Msrp175 taszwarte originele kleur Yfbg6y7
zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx
zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx
shirts Hypeskeggy door T shirts Heren T Heren y0mNnOv8w
Natuur en Milieufederatie Drenthezwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115040N4 bontjas met 1 jas Np €maat Marc Cain 300 cqAR354jL E-mail: [email protected] Contact zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx
Le Tas Gratis Tas Brieven Mini Tas Pandorine Schoudertas Dames 0mwnOv8yN
Medium Polo Vintage Heren Effect ShirtSz Zanerobe Blue 3TKlJF1c
zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx
zwart 38 lederen pumps Celine puntige Sz shdtQrCx