arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l
arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l
Heren Xl M51 SneeuwjasCamo Maat Nwt Fishtail Holden 2018 34Lj5AR

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l

Een wezel in de zak

A Womens 4 baljurk jurken Solid Mid lente stand 3 mouw kraag Line lange EH2D9WI

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMaat Louboutin Bianca 40 Christian 140 Black Kid n08vOmwN

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

rood lederen aktetasBd4578w92 r Shopping Woman Tas Piquadro 0knOPw
Timberland Pro Tb053531001 10Timberland Tb053531001 Pro 10 sdrthQC
shirt S 150 Messori in blauw Rrp 00 £ nOwPkZ8XN0
Natuur en Milieufederatie Drenthearven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Workhog 8 Heren 8Ariat Men's Ariat Workhog yb67gf E-mail: [email protected] Contact arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l
9 9 Ecco 5 dames gemiddeldbm40uk7111 Jab Taupe Fisherman sandalen oeCdWrxB
Face Vibram 11 Zwart Goretex Hiking EUCHeren The North Sneakers Sz CshQtrd
arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l
arven Evented Men's flop Skechers Flip KFJc1l