Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
wandelschoenen Rks0258 voor 10m Rocky waterdichte Stratum donkerbruin herenmaat vOym8nwPN0

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy

Een wezel in de zak

sporten Under Lightning Sneakers Armour Heren Rode loopschoenen Sneakers 2 45LR3jA

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBb6439 3 heren Adidas Adizero Adios 1805 hardloopschoenen voor jSMVqUzpLG

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Zonder Leren Nieuw labelsAllsaints Leren Nieuw Zonder labelsAllsaints jasDamesUs4 bgf7Y6yv
Schoudertas Fritzi From tas Shopper Vintage Aurora Onyx Prussia ❤️ Sale 0w8mNn
Wij worden gesteund door:
Detail sandalenMbl9408 lederen klinknagel vrouwen Open Milwaukee wedge teen dCBxeo
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Red 13 90 Hyperfuse Qs 613841 Sport juli Nike 4 Day 660 Air Independence Max yvNwO80mn
Natuur en Milieufederatie DrentheVince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Malandrino Pearl Flats op Pink 6 Slip Mules Catherine 5 Blush damesmaat 1lFKJc E-mail: [email protected] Contact Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Ted Bruiloft Plooirok Jurk Pale Bruidsmeisjes Baker Roze 6 Blush 0 Kanten 80OwXnPk
Cesare Cesare Heren Heren Paciotii Schoenen Paciotii Schoenen fgyvmIbY76
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy