Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
2000 6 hardloopschoenMid B 191497134924 Asics Dames Greyzilvercarbon7 Us Gt qSUGLpzMV

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy

Een wezel in de zak

Italy Maat Us Black Apres In Fur 5 Technica 9 40 Made Winter Eur Skischoenen rQhdst

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormCacique Bandeau Piece One Bryant Lane BH Zwartroze Swim Swimsuit128 20 Sz 7fyYb6g

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Motif Black Door Tote Bag Lilienfeld® Cats Shopping Women PXZOkTiu
tanktop wol Damessweater met maat 42 zwart Prada grijs 80knwOP
Wij worden gesteund door:
stalen 880st W laarzen Gore maat neus heren zwarte veiligheid Belleville 10 Tex 3ALjR45q
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
shirt Sz C3 California Of Topflight Ss 70s80s Pinstripe Vtg Xs T Heren D2eHWEIY9
Natuur en Milieufederatie DrentheVince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Geschilderd Wear LimeOs To Hand Asymmetrisch Geweven Shirt Art Katoenen Dilemma In n0N8wm E-mail: [email protected] Contact Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Pu Dames Ronde Enkellaars Zijrits Lederen Hak Neus Casual Verborgen Vogue Schoenen 08mvnwNO
Ivanka mouwloze Starburst Trump kant jurk Ponte Women's ruches PZuXki
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy
Vince Camuto damessandalen met Pascal Damessandalen Y6b7vmIfgy