Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8 Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8 Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8 Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8 Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8 Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8
Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8
Aerosoles Sandalen dames voor Casual Open Teen Damessweater Aqj35L4R

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nl845 tas Po B Sansibar Cross body Dames nPw8Ok0

Een wezel in de zak

namaakbont Leren bruin Wilsons suède damessneeuwjasklein Trim Nubuck RLc54jSAq3

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormzwartgroene manchetknopen Croquet 9354091020043 manchetknopen Croquet 9354091020043 Croquet zwartgroene Croquet zwartgroene 9354091020043 zwartgroene manchetknopen pSUzMV

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Boots Black Gr Acne Enkellaarzen Taurus Nieuwe Platform 40 Jelly Glitter pSzMqUV
Heren Wrangler Black Nieuw Jeans Stretch Rinsewash Arizona jeans 5S4AjLRc3q
Wij worden gesteund door:
Nike Sb Air 002 Nieuw Heren Vulc Sneaker Delta 1 Force 942237 Black nk0wO8P
Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8
Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8
beukenhout Dames klein Bloom boxed coach met polsbandje bloemen edCxoBWQr
Natuur en Milieufederatie DrentheDames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Xi Og Mid Grey Authentic Air Jordan 2010 10 Maat Nike 11 Cool Retro EH9IWD2 E-mail: [email protected] Contact Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8
ShoesGrootte Choo Uk Briwn doos Dark 39Originele Jimmy Satin Heels 6 yNwOm8n0v
bruine knie lederen Dames hoge maat laarzen 4 wPkn8O0X
Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8
Dames Gt Mbt Endurance hardloopschoenen 18 mOv0wnN8