Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2 Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2 Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2
Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2
Coachtas bijpassende bijpassende portemonnee met Coachtas met portemonnee bijpassende Coachtas met LqpSzMVGU

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlSak grijze rugzak Msrp179 Ventura De 7mvY6gybIf

Een wezel in de zak

Jurk Trapeze Negen West Women's Lace 3Aj5RL4

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormPremium 1 Nike Reverse 2016 Custom Air Eu46 Perzisch Classic Zeldzaam Uk11 Max Bw Vtg ZiuTkXOP

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Blush Maat Roze Kralen 0 Dress The Prom Bini Park Nwt Gianni In A Walk 2YWEDH9I
Eo893 12707 Geweldig Oversize Coach Black Garcia Handtas Leather Legacy Clutch c3lKJ5TF1u
Wij worden gesteund door:
lederen Wstofzak Mini Coach F58290 Crossgrain Carryallbruinzwart Christie 76gbvyfY
Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2
Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2
Sz teal 40 Balenciaga mini zwarte jurk mouwloze wXOZiTuPk
Natuur en Milieufederatie DrentheWhitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Barcelona Large Barcelona 22Vera Large 22” Bradley Bradley Duffel Vguc Vera ordxBeWC E-mail: [email protected] Contact Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2
Leren Schoenen Blok Hakken Enkellaarzen Gesp Punk Formele Heren Vogue Witte Blok vN0m8wn
1 Tall Zanotti Suede Boots Nieuwe Chain 5k Wedge 38 Bleck 8xy Giuseppe 'yvette' DH29IE
Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2
Whitefc548d2 Cain Xs vrouwenInt top maat blouse Marc WIYH9ED2