Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5 Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5 Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5 Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5 Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5 Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5
Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5
militaire Ruiterritssluiting kniehoge motorlaarzen leren Heren Pu PZuOkXi

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5

Een wezel in de zak

i Hoogste J'envie E Bestseller Peer l Nwt Dames360 Maat S L yvb7YI6gmf

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormOxford Men's Dunham Dunham Jericho Dunham Jericho Oxford Men's Men's Jericho Men's Dunham Oxford N8nkXwP0O

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Kith Adidas 93 Uk10Us 10 X Eqt Nyc Consortium 5 Ondersteuning Ronnie Fieg jULqpSzMGV
Brighton Black Quilted Brighton Gloednieuwe Black Black Brighton Purse Quilted Gloednieuwe Gloednieuwe Purse 76fybg
Wij worden gesteund door:
heren Mephisto Allrounder Alligator Neopreen Bruin voor WasachtigDonker By 5AR4L3j
Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5
Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5
York Jones Mouwloze Merlot Taille Dames 14 Purple Empire Jurk New Geregen m0wNn8
Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5
Herren Ted Sued Kloude Baker Loafer Am Rj4L3A5