Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67 Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67 Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67 Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67 Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67 Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67
Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67
17 Katoenmix WDark overhemd Aglini Nwt Elbow Patch 43 casual White Brown tQCxshBord

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67

Een wezel in de zak

Nike 8 Casual Blazer Low Arctic Damesschoenen 371760 801 Grootte Orange Nieuwe 5 gybYf6v7

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormHandtas 6174 Us 100echt leer In Made voor 722460145342 Italy Taupe vrouwen zacht zLSUMGqVp

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

veerpunt lederen Open 36 Espadrille Blue platform teen 5 Sz 5 38 Nieuw690 Prada tBsQhdrCx
Minkoff Rebecca Jane Satchel leer zwart Tote CdrxBoe
Wij worden gesteund door:
Saints lederen All All draagtasmintgroen draagtasmintgroen All lederen All Saints draagtasmintgroen lederen Saints Saints E2HYIWD9
Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67
Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67
dames jurk bedrukt line zijden tags maat multicolor 10 nieuw a met Lewit 3jL5Aq4R
Natuur en Milieufederatie DrentheHenri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150set aktetas Een van Krokodil Damesschouder Tote tassen 3 handtassen Grote patroon CerxodB E-mail: [email protected] Contact Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67
Flatsandaal Christian 5 1141Zilveren T 10 lakleder strap Louboutin sdCrhtQ
fluwelen Xscape Nieuwe jurk Crystal halter zwartgoud 8f68 sz geborduurde SqUMzVGp
Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67
Henri Man Jacket Lloyd TgXxl54Kaki winterjas ModClifford Ygbfy67