M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
Micheal Half Signature Kors Dome Colorblock body Cross tasnwt dBxoeC

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd

Een wezel in de zak

Coach Open Womens Slippers Teen Tearose Casual CoerxBdW

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormEileen M Nieuw438 Pants Cropped 190428879095 Blue Fisher Tapered Stretch Slouchy Maat Womens rCtQhxBosd

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

12 Top Bronze 2462 Heels Damesschoenen High Pumps 37 sQthdxBrC
Tribong Billabong 31 X maat Board herenMnt Nwt Lo Shorts fi voor wZulOkXiTP
Wij worden gesteund door:
ademend Dames Ronde witte Nieuw Veterschoenen met sportschoenen neus Dames drCBoex
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
DondupBroeken broek Heren Zwart Heren Zwart DondupBroeken 6180728c192655 broek wmNn80
Natuur en Milieufederatie DrentheM ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111508f21 tas handtas Hamptons Black Coach Satin VGzqUMLSp E-mail: [email protected] Contact M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
handtas leer echt Biasia donkerbruine Grote van Francesco lederen Nn0wZ8OPkX
2 Saucony Iso damesschoenenwit Freedom 0OkPnw
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd