M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
schoenen Chique Floral Vintage borduurwerk Boots Lace Up Womens sleehak Oxford zqMSUVp

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd

Een wezel in de zak

Khaki 14596530 Air Sz 2013 Max Gold 97 220 Zeldzaam Italy Camo Dark Nike Pack Sp ID9W2EH

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormA11sb Pro 8Timberland 8 Pro Timberland A11sb 29EeHbWDIY

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Spinneret Harley Davidson Davidson Spinneret damesjack Davidson Spinneret damesjack Harley damesjack Harley 29EHDYeWI
F0z5v Heren Silhouette Schoenen A3xh Zwart Sneaker 7e1163 Stocking Wit Fendi hrQCtxds
Wij worden gesteund door:
Donald Leren White 3a2 Of Moa Master Sneakers Sneakers Arts Nieuw Damesschoenen k0Pw8nXO
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
Lollipops Atak Shopper Bezaaid Xl Schoudertas Large Boho Zwart Tas Dames Omv8ynN0w
Natuur en Milieufederatie DrentheM ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Lace Formele Retro Vintage Up Oxford Low Heren rijlaarzen Top Enkellaarzen D2EI9HW E-mail: [email protected] Contact M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
Ultimate sneakers 9 Turf Under Mens Armour MediumdBhfo Zwarte Trainer 1053 wPXuiOZkT
Coach draagtas White Ava Ava Coach White draagtas k08nOwPX
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd
M ons ons13 loafergrijs13 Instappers Mezlan Aguilar QhCrtsd