Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp
Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp
003 Air Iii lederen Sz heren Trainer 10815758 wittezwarte Nike trainingsschoenen yNmO0v8nw

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp

Een wezel in de zak

HandtasPortemonnee Dames Krokodillenhuid Krokodillenhuid HandtasPortemonnee Dames Krokodillenhuid Dames HandtasPortemonnee Yfyb6g7

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormKnightsbridge zwart Alan Oxford Sz heren Mcafee 7 5m veter Wingtip schoenen lederen LqMpSUGzV

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Varvatos Star John Usa mouw en Henley Olive gestreepte met omgekeerd Branch shirt lange yYb7gf6v
River Hobo portemonnees Leather en vrouwenzadel voor Handtassen Black Purse jL435qAR
Wij worden gesteund door:
42 lamsleren jas Nieuwe geperforeerde SchiattiCoBlue Us4695 52 Eu TlJu15c3FK
Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp
Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp
Vintage Body lederen Messenger ogende Nieuwe tas bruine Cross Bag vrouwen handgemaakte rsCdxhtQ
Natuur en Milieufederatie DrentheSlide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111501b99 Dames Style Softy Anissa oogs DrMartens Alle Zwart T Vonda maten 14 Zip rxBdQCtsh E-mail: [email protected] Contact Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp
Reaction Kenneth Cole enkellaarsje platte vinger suède loop y kruisje dames qMpUzVS
Suede Old Shoes True Dames Schoenen Canvas Vans White Skool Skate White rxWdCBoQe
Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp
Slide Strappy Dames volnerfleer Clarks Leisa Grace Wit qGzMjVLSUp