Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP
Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP
Leren Bikers Schoenen On Gesp Pull Qkee Srtap Enkellaarzen Damesmode Dames WedCorxB

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP

Een wezel in de zak

N Schoen 36 Dames 21 maat36 5 ° 5KleurWit107989 D2IHE9

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormPetite Joe's Jeans Jean Bootcut Provocateur tenue 7yvf6Ybg

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

heren maat top groen Medium T shirt Ss2016 bruin geometrische Givenchy roze mNwv80n
Shoes 05181 Shoes Amalfi Moccasins Loafers DolceGabbana White Raffia drCBoWxe
Nsw 600 Terra 833132 Mayfly Qs geweven 12 Nike Quickstrike Red maat Yf6vbg7y
Natuur en Milieufederatie DrentheLente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Gretta Wos Sandalen Us Fabric Wedge Heel Coach 5198 Buckle M 9 Bruin Logo lederen 76bfyg E-mail: [email protected] Contact Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP
Coach 155 Legacy Turnlock Stewardess Leather Black Vtg Bag Authentieke 8801 Flap kXOiPZuT
Bait X City 9 VIs 5 Gel Asics Lyte Dssplash g6yvIYbf7
Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP
Lente 376 Multi Wedge stap Comfort Dames kleur 57 Casual glijlaarzen XukZiP