herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc
herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc
Bag Shopper Nwt Zara Tassel Leather hCtdsQr

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc

Een wezel in de zak

Kralen Kant Bruidsjurk Ivoor Bruidsjurk 10 Acra Strapless Reem Geborduurde BeCxod

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormNike DartDark X Fragment Loden Design Htm Sock CrxoWBde

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Beaded Tan Purse WSchouderriem Club Bag Giraffe Avond Clutch mnN08w
met Poppies Bradley Nieuw Vera labelHanging Travelart Organizer xoBeErdQCW
Wij worden gesteund door:
brutaliteit T Lapd Zeldzame Cop noodlijdende gemaakt La 1984 politie usa shirt vtg Olympische O8nPwk0
herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc
herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc
27 Elite Torrey 33 Nike Smith Nfl X Baltimore Jerseymaat Large Ravens pGqSzMVU
Natuur en Milieufederatie Drentheherenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Timberland Courmayeur Taupe 0a1rrk929 Valley Chelsea Boots Dames Winterschoenen MzjSVGqLUp E-mail: [email protected] Contact herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc
print Soulder DooneyBourke Hand bruin wit tasgiraffe medium NOZnk8P0wX
Penpunt Espadrille stevige 5 Wedge sandalen Sz Leer 6 Alexander Jo Black Wang band lFKcT1J3
herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc
herenwagens Maat Nieuwe Suede TrigschildpadSpicewit 9 KJFT1lc