cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp
cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp
vriend Good Zorgzame College Heart Standard RonnieDirty Filthy Mind Hoodie N0PXnkw8ZO

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlschouderriem kleuren 5 Dasein verwijderbare Hobo met K31JlcuTF

Een wezel in de zak

Messanger tas echt leernieuw label Fossil met 7g6ybf

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSuede Flat Purple Gold Schoenen Prada Loafers Sz Tone 36 Driving Logo E2WIDH9Y

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Fresh one Market Nieuw Market wreath Eenendertig Thirty ThermalCharcoal Fresh S” wwreathNew w Thermal Crosshatch Charcoal Crosshatch “ stQxhrdCB
Ink fit 799927988828 slim jack 40s Pinstripe Alfani kZiuPOXT
Wij worden gesteund door:
Couture Italy Decolte Schuhe Pointy Pumps Cq Blue 38 Sky Blu Heel lakleder xBedoC
cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp
cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp
Sz9 916682 002 1 2017 Lunar Zwartantraciet Heren Force Duckboot Nike 5 dCxhstQrB
Natuur en Milieufederatie DrenthecDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Sweat Nike Jacke Herren Tech Windrunner Fleece Hoodie Sportswear Feleecejacke R54LqA3j E-mail: [email protected] Contact cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp
45 Maat Heel Closed Grizzy Haflinger Gzh Shoes dCQrxths
Vintage Dames 10 Maat Boots Nine West trQdshC
cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp
cDe Indigo 35 Denim Sz Engelse A p Jeans Raw SUMzVGqp