kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9 kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9 kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9 kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9 kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9 kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9
kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9
Vans Vn0004o3iqd Wit maat Visgraten Heren 13 Ludlow Zwart 8kXn0wOP

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9

Een wezel in de zak

hond kleine Chala Nieuw tas Terrier Boston telefoon Crossbody portemonnee mobiele converteerbare OXukZiP

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm37 Decolte Lakleder Ernest Enkelband Rood Italy Pumps 5 Schoenen Hiel Rosso MGSVUzqp

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Heet Zip Enkellaarzen Sweet Schoenen Hakken Wig Kwastjes Side Platform Womens Verborgen l1uTKF3Jc
Zip vrouwenGrüntoendra10x2 H O'polo X Marc MPortemonnee voor Cmb T 5x19 v8nOym0wN
Wij worden gesteund door:
Os Suede Maat Tas Bruin Luipaard Shopper 140835 ScotchSoda Style Ruffle WrBexdCo
kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9
kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9
Boots 37 Shabbies Amsterdam Green9b51151 Dames Laarzen GrDe Aq3c5R4jL
Natuur en Milieufederatie Drenthekanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Graham Nieuw Groot Ls Pasvorm Klassiek Shirt Chenworth Check Button Robert Mens rdChtsQ E-mail: [email protected] Contact kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9
Raquel Y71 TanktopGrootte3 6543 Allegra CxhstQrd
Maat Fantina Oak Cashmere Red Theorie sweater Nwt Pxs265 Deep gf7Yby6
kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9
kanten Escada Nwt1075 mouw topzwart nek Cap V WED2IH9