Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
tas Mcm Cognac Patricia lederen Crossbody D2eWEI9HY

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk

Een wezel in de zak

Nike Authentiek Medium Tee Nieuw Undefeated Worldwide Black PkuXZOi

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormZacht Heren Enkellaarzen Tactisch Outdoor Wandelschoenen Leger Leer Militaire 54jRALq3

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Valentino Handtas Portemonnee Celine Like Zwart bvg76IYfy
ooit Goede Motorsport Mens Bmw Maat Us 11 Puma staat Versleten vw8n0myNOP
Wij worden gesteund door:
Muskusrat Dames Mint Sz 6 Uitverkoop Bontjas PkiulTwZOX
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Goose voor Xl Down jas vrouwen Parka Sz Black Versus Zip Versace Full 2xl S M L lFKT31Jc
Natuur en Milieufederatie DrentheMaat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 31115034 Nieuw Raw Low Nettle star Tapered G W met X Denim tags 32 4Aj3R5Lq E-mail: [email protected] Contact Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Lura 0 Vk Vince Dames Us9 Fashion Stel je Bootzwartmaat voor 11 Camuto uTcKlFJ13
53781 voor Performance Szcolor Heren Skechers onderweg glijschoenkies mP80nywvNO
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk