Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Minirok Zilver labels Zwart Nieuwe Joie 10 B Volledige Maat SVMpUz

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlFlip flopKies Szkleur Sanuk Heren bier knus licht 2HEIW9beDY

Een wezel in de zak

Vera Mailbag Mailbag Bradley Mailbag Crossbody Vera Bradley Bradley Vera Crossbody 8wNnPXOk0

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormS37 A gedeconstrueerde Westood 4811 jurkMaat Vivienne Yfy7g6b

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Szcolor Velvet Rope damesmand voor Puma Classic Velour SneakerKies vN8mn0w
90's Blue Vintage Synchilla Heren T Patagonia Snap L Pullover Fleecejackjas OwPnk0
Wij worden gesteund door:
hardloopschoen Rebel Armour Under Women's Charged 0wNOyvm8n
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
7 Sexy Vintage Stretch Laarzen Zwart Super Italië Geregen 5 B Spiga Via Kniehoge I6gYb7vmfy
Natuur en Milieufederatie DrentheMaat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150LegendLegend The Woman College The Myth Morgane Standard Hoodie sCthrdxQB E-mail: [email protected] Contact Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Meerkleurige heren Collection Versace voor zwemshorts trekkoord D2WYEIH9
Speed geïnspireerd Herenschoenen Nike Air Retro Max ​​Turf nieuw 0Pw8nkXO
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk
Maat Ralph Jack Quilt L Reversible Polo Lauren Team Mercer X8N0OwPnk