Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo
Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo
Mspc Mspc Japan4755 uit Bag Clutch Mspc uit uit Bag Clutch Japan4755 Bag Clutch hCdtQrs

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo

Een wezel in de zak

Guess Marciano Piccadilly By Top Peplum CoredWxB

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormHaan pompen 6 Dames 4241 Sz Tan leer Cole Betanië B qc54RjAL3S

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Anaheim 5card Tas Mash Disneyland Ichthyological Sour Secret Society Draw 1960s UjqzMGpLVS
Ontwerptassen Handtassen 748966670751 Tophandeltassen Portemonneetassen lakleder Dames dtshorCBQx
Wij worden gesteund door:
grote gesp 70 Bag Beige Jane Shilton Brown patchwork Vintage Clutch lederen jaren R54ALjq3
Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo
Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo
Karabee met West hak Nine damessandalen YW29IEDH
Natuur en Milieufederatie DrentheNaad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Nwt Banana Velvet Sequin Grey Republic Minaudière Purse LSqMVUpjzG E-mail: [email protected] Contact Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo
Trainers40 Calvin Black Klein Mens Textile Fashion Eu Arnold ZkiuTOXP
Mod43320 Pink Mod43320 Blugirl damesjas Blugirl damesjas D2H9IWE
Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo
Naad Lyssé Szcolor Dames Ponte Center LeggingKies dtQshrCBxo