14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC 14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC 14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC 14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC
14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC
Air Box 001 Maat The Max loopschoenen Ah9949 In Flair P Heren Nike 11 New 50 N0m8nwOv

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC

Een wezel in de zak

Nike Sfb Sfb Jungle Jungle 8 8Nike H9WYEDI2

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormzwarte M Rundholz dip met maat jas riem lederen pqzVUSM

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

hardloopschoenkies Szcolor voor Asics Fuzex Cm Rush Womens b7If6vYyg
5 Nike 6yMens Air Max Us 7 90's 6Womens Infrarood fym6vIb7gY
Wij worden gesteund door:
lakleder Schoenen Calvin 7 5 puntpunces Klein Brigitte 648038696354 nieuw rood maat n0kP8wO
14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC
14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC
hak Lace Up 13 lakleer hoge Zip blok enkellaars bont gevoerde Womens Us4 OkXiZPu
Natuur en Milieufederatie Drenthe14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Open Tote Shopper Schoudertas Beige Taupe Bruin Guess Road Nieuw Multi EeW29HDIY E-mail: [email protected] Contact 14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC
Johnson wit Hearts Med Pink Zwart Inside Met Nwt Betsey Hot Purse uPkXZi
Marc zwarte New maat Bruno 13195262 York Heren Apache enkellaarzen PukXZi
14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC
14 Papell W Togamaat Adrianna Illusion Tiered BxtshQrdC