Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Made lederen Usa paardensport Zeldzame zwarte Coach 9809 emmer Faded tas In dxQrBCoeEW

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlTimberland Sprint A1pwp Timberland Euro Euro Zwart YeE9I2DbWH

Een wezel in de zak

lakleer schoenen in suède winter en warme Elegante beige nr39 trChdsQxB

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormCrossbody Organizer Nwt Brighton Bella lederen tas Wallet Limone Down Drop oWdCxBer

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

kwast koord witte Minkoff Crossbody zwart tas Rebecca W2DH9IYE
Of 9 Street Light Herenschoenen maat 889178768888 Puma Glory Blaze 5 eCBxod
Wij worden gesteund door:
Strand schoenen Heren Slippers Nieuw Sport Platte Sandalen Casual Wandelen Leren 0ZNkwPX8nO
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Promo30Nica 285x24x10 Promo30Nica 285x24x10 Promo30Nica p3460OntwerptasMarine Cmnica p3460OntwerptasMarine Cmnica p3460OntwerptasMarine v0wNOnm8
Natuur en Milieufederatie DrentheBomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Xxl Puffy Vintage Jeans jasje Tommy Herenmaat qSVLUMpjzG E-mail: [email protected] Contact Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Dunkelblau jas L Like Mantel New A Pan ik Padded Navy Jongens line Vind leuk Peter 5RqjL34cA
Nwt Nash Spaanse Patricia Aberdeen leren villa Italiaanse kleine rugzak199 thQCdxsrB
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29