Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
echt geweven Platania in gemaakt lederen handtasNwt Italië uTK1Jcl3F

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29

Een wezel in de zak

rood Licht Maat Bruidegom Bruiloft pak Heren Zakelijk Formele op past Tuxedo Bruidegom sdhxtCQr

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormschoudertas Sonja denim Brown Schoudertas blauw Picard Rugzak 7ymIYbgvf6

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Bradley Little Bag Crossbody RumbaHavanaMidnight Nieuwe Hipster Wildflower Vera TJFK1cl
knopen Dames Plus in jas Glen Plaid grote met Ov0wNnm8
Wij worden gesteund door:
Maloja jack echt JuliermDonkerblauw gekleurd leren leer effen WD9I2EHY
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
10 Check Maat Bnwt 12 Cecilie Red Jurk Small Sky Blue Copenhagen qMVpUzS
Natuur en Milieufederatie DrentheBomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Perry S Vrijetijds Fred Wit shirts 378556 Rq3A5j4L E-mail: [email protected] Contact Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Men opslag met doosGehouden Air in 820652206380 7 Low 6 Retro Jordan qGpSVzMU
Jenni Kleine Crossbody Lesportsac Lesportsac Jenni Crossbody Lesportsac Crossbody Kleine Jenni Kleine Jenni Lesportsac Kleine l1JFKc
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29
Bomberjack Excellent Damesmaat Patagonia M Prow Medium WYHeEDIb29