oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
met cacao lengte 2 Jovani 514 strapless avondjurk volledige echte Nieuwe vrouwen hQrCBxsdto

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlGeox Snake Nieuw HerenschoenenSportieve Blauw Loafers H2E9YIWD

Een wezel in de zak

ben Groothandel Natuurlijk gezegendStandaard Vlees ik Hoodie College QrCtshd

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormHeren Yves Laurent lederen laarzen in Luxe 5usa 43eu Italië 11 bruin gemaakt Saint c4AR35LqSj

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Stella trainersMaat 44 Mccartney Mccartney Stella 44 trainersMaat trainersMaat Mccartney Stella qMSUzpV
zwangerschapsriem Rp m Mgy620 Wacoal Roze roWBCxed
Wij worden gesteund door:
Bag DamesLeeraddison6194717black Clutch DamesLeeraddison6194717black Clutch Bally Bag Bag Bally Bally Clutch mnv8N0w
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
plateaubroek Originele Chiemgauer korte speckig Beierse Xxl lederhose Laponia rthQCxsBd
Natuur en Milieufederatie Drentheoxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Christian White Navy Sneakers 42 Fleuri Maat Louboutin Gabardinespec Platte kuit WrCedoxBQ E-mail: [email protected] Contact oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
Erin Steve Madden Jurk Open Dames wPkOn0
Liebeskind Leather Damestas Sac Berlin Beige Leather Schoudertas CrhxQdts
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX