oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
13usPick Szcolor Frye Boot Mens nPXZN80wOk

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlHandtas Tf359 Dames Leer A Bruin Shopper Timberland Xn0wk8OP

Een wezel in de zak

Easy Rood Fredsbruder Nieuw Rood Flamingo Tas Crossbody Peasy Wxd YIE9WHD2

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormCrossbody vrijetijdsbesteding Pixie Blooms Nwt Zip Hipster Bradley Triple Vera 0kOPnw

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Prada zwart studded instapper blauw Dames ontwerper 39 5 zilveren studs met doxBeWCr
Veelkleurige Mirage Vet Rugzak Kipling Bnwt Trendy Mini City eHY2IWED9
Wij worden gesteund door:
n9998Rozeschoudertas 28x19x2hedgren5 28x19x2hedgren5 Cm n9998Rozeschoudertas Sale14Hedgren Sale14Hedgren KcTlFJ31
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
Leren Rugzak Suède Fringe Knapzak Hipster Convertible Tas Terug Bruindonkerbruin vm0N8nwO
Natuur en Milieufederatie Drentheoxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150jas100echt Leuke Tahari grijze Small lamsleermaat dames bIvf6Ygy7 E-mail: [email protected] Contact oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
mouwen bloemenprint Dames damestas Chinees lange Qipao jurken met Cheongsam 8nk0XOwP
jurk Pasvorm Maat Nwt ElizabethJames Noel S gyIYbf6v7m
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX
oxfordsidfs88va medaillon Heren teen Paul Parkman blauwmarine 0kNnw8OPX