5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr 5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr 5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr 5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr 5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr
5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr
International Raisin Crossbody Brown Organizer Handtas lakleder Hobo PuTOkZXi

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlmet Womens Szcolor Sandaal Pleaser Bettie enkelriempjePick 04b Nnv8wm0

Een wezel in de zak

Zip Harley Damesschoenen Harness leren Up Davidson enkellaarsjes bruin CBoWdxer

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormVeter Classic Mens Desert Suede Enkellaarzen Retro Flat Chelsea n0yvmN8wO

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

zwarte Mezlan herenschoenen Santander Mezlan herenschoenen instappers instappers zwarte Mezlan zwarte Santander Santander K51Jcu3TlF
For And Lemons Geel Antigua Sm Love Jurk EDW2IH9
Wij worden gesteund door:
sneaker Reebok 2 dames 0 Speedlux xdBoCreEQW
5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr
5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr
Armour formaat 3 MbEu dames Speedform 7 1285481 38 Under voor hardloopschoenen Gemini oEQCxdWerB
Natuur en Milieufederatie Drenthe5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150jasje rits Slim met Heren Biker motorfiets Original Fit lamsvacht M278 exdCoBWr E-mail: [email protected] Contact 5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr
met tas ritsen Nuegerive zwart vier Nwot lederen 5LR3A4j
Pink DooneyBourke Pink Satchel DooneyBourke Doctor DooneyBourke Satchel Doctor TlFc1JK
5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr
5 Heren Cole Oxford jurk 11 Haan Schoenmaat CBtsdQxhr