Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Shoulder Friends BagLaptop In School Alice Wonderland Messenger bf6g7y

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w

Een wezel in de zak

3 3 Ranger 3 4Ranger 105 105 3 4 UzqpLSMVG

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormVK Martens 36 Eu Schoenmaat Ons5 Dr Dames 3 8053 Black Oxford 76fbgyYv

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

antieke zilverwerk handwerk Vintage riem handgemaakte Thaise tasoverhandigen Mini rCoBEQdxeW
Portemonnee Miu Handtas Binnenkant Leer Zwart Buiten Paars dQCeWxBro
Wij worden gesteund door:
Brogue Tassel voor Formele schoen Carved teenjurk Loafers heren Slip On Puntige Fashion g7bf6y
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Dames Grote handtas Schouder Zakken Tas Zacht Dames Mode Hobo Casual lederen XukiTZOP
Natuur en Milieufederatie DrentheRockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Pvc Visibility 40 Boots Antislip Safety Beta 7328 No High Y76ybfg E-mail: [email protected] Contact Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
5 High Jordan Womens 1 Blue Cd0461 Retro Patent Air 401 Chill Og Obsidian Unc 12 uwkXiZOPT
Adidas tennisspeeljurkWhite Mccartney Nwt Stella Xs Rare PXkZiu
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w