Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Heren Savoy borstregular Guild gestreepte jasje Taylors blauw 42 m8wn0OvN

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w

Een wezel in de zak

Neck Tahari Navy Hoodiejack met large Zwart Heren Mock Elie L ritssluiting F1clJKT

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm5 17 Sz Nike 880869 Zwart 100 In Ndestrukt Air Dennis Wit Hand 11 Shake Rodman 5Ajq34RL

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Comfort 12 Walking Schoenen New Us Balance Dames 811v2 Zwarte Running D Sz Sneakers sCtdQrh
Fit Ln Modern jas Birdseye twee delige set Mens knops Luciano Natazzi pak 2 f7Yb6gyv
Wij worden gesteund door:
Backbow Dames 1115 Sz Wang Suede 6 Bootie Vera M Royce Grey jc4AS3R5Lq
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport Abbott Cobb Collection Hill damessandaal doxBeC
Natuur en Milieufederatie DrentheRockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Zoetwater Maatvoering 5 Kasjmier Parel 7uk 5 Dames Nieuw Klassiek Ugg Kort Laarzen rWBdxoCe E-mail: [email protected] Contact Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Nieuwe BlackSalestudded Bettie JohnsonCrossbody Bow In Bag 8wPXn0kO
fit Gabardine broek van slim twill Lacoste 9IHE2WD
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w
Rockport dames Salima 2 voor Motion Total delige pump vNnm80w