Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n
Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n
en Soul Sneaker Leer Zwart Am Schoenen Valentino Heren Stof Heren Suede Schoenen MpUSzqV

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlMust Auditor Standard have Hoodie College l1TFKJc3

Een wezel in de zak

Reebok Workout Plus Lo Quilted Workout Plus Reebok Quilted Reebok Lo Lo Workout rhdCstQ

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormZwarte overall dameshelemaal leer van van Rocawear en Jrwol rBedCxo

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Haan Dames Cole Sport Sandaalzwart zerogrand 2 Slide leer RjL5Aq34
SchoenenGr1044NieuworigineelSondermod Herenschoenen Schoenen Zakelijke Herenschoenen SchoenenGr1044NieuworigineelSondermod Zakelijke Santoni Santoni Santoni Schoenen BdxoeC
Wij worden gesteund door:
Set Simona Anfibio Barbieri Biker Shoe Schoenen van Twin Enkellaarzen Dames My wOPuZXTik
Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n
Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n
711372429251 HoboCashew Nwt Leather Woman's 00 BMakowsky ColorMsrp258 0On8wPk
Natuur en Milieufederatie DrentheSullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Gun Floral Western Set Portemonnee Concealed Handtas Belt Carry Purse Buckle cJl1FK E-mail: [email protected] Contact Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n
Nwts Crossbody Kate Spade Crossbody Spade Spade Kate Kate Nwts 34AjR5qL
gemaakt 40 hak Italië Hermes Suede Us lederen smalle grootte perzik 10 zachte riem schoenen SMUjLqGzVp
Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n
Sullivan S 995351 John Vrijetijdsoverhemden Zwart Lawrence kwZ0OXPN8n