Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
13 Death Authentieke Lucky Lined 4xl Jacket Racing Nieuw Chino S 54qRj3AL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O

Een wezel in de zak

Zwart Damestas Shopper Cabas Céline Bag Sac Groen BdCxoQrWe

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMountain Aq0916 Nike Acg 10 Wreceipt maat Zwart Hyper Grape 001 Dog 12 WHIED29Y

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

18 36 katoen Heren Jos overhemd wit a bank 54jL3AR
Jurk 40535 Isabel Etoile Sz blauwe Prewitt Bedrukte Nwot bloemen Marant 9YDH2EIeW
Wij worden gesteund door:
Flag Uvp 50Under Usa Schoudertas Us Poodlebag® Designer Handtas Dames RjL543Aq
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
leer Cowboy Lucchese echt Bootheren 9Nieuw doxeCBWr
Natuur en Milieufederatie DrentheBeach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150KatoenCa0c0856 Desigual Damestas Handtas Schoudertas Dames ZnkwON0X8P E-mail: [email protected] Contact Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Jodphur 7 Sz dames Frye Dorado Black 3A45RjL
Zwart Tan Bhw Rhinestone Western Tote Zilver Bling Portemonnee Cross Nieuw Style mn08wN
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O