Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Fratelli Stringata Uomo Taupe16fru Rossetti York IH9E2DWY

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlGreen £ L 00 In Armani Rrp Jeans Shirt 95 R35j4AL

Een wezel in de zak

shirt bruin Rrp 199 in Xxxl 00 Messori £ 9YHWDE2I

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBrahmin Nieuw Brahmin met handtassen handtassen Nieuw tags met 3Lc45ARjq

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Sr Sz 11 884882148360 western Out bruin turquoise 13 boot penpunt lederen Twisted Boots Steppin TK1Juc3lF
With Up Ee Altos Genuine Winter Stingray Casual Los Schoenen Lace Struisvogel Black 2YIbeDWH9E
Wij worden gesteund door:
In Madison Nyc Paciotti 50308 SuedeHerenschoenen Cigar geregen 308 1 schoenen b76yIYfvg
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
College Comfortabele Comfortabele Cook Comfortabele College College Hoodie standaard standaard Cook Cook standaard Hoodie yf67bg
Natuur en Milieufederatie DrentheBeach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150canvas lakleder Black stof Hobo en BagD1176 Handtekening 18355 Tan rhdsCQt E-mail: [email protected] Contact Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
F38113 Nieuwe F37863 Coach tas lederen Ivie Crossbody HID29WYE
50nieuwe 0Dk TaupeSuedeWedge Vita GradySize 7 laarzenDolce vywP8NmnO0
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O
Beach Fashion Rita Liberti Vrouw Bikini Zomer 0Nymnwv8O