Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv
Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv
Angy Angy Primigi Kinderen Ballerina's Primigi Ballerina's Kinderen Kinderen Angy Zwart Ballerina's Zwart Primigi gvym7Y6bIf

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv

Een wezel in de zak

Luxe 4d2991 Running 5 9 44 Zwart Schoenen Sneakers Nieuw Prada 5 43 ZXOkiPTu

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBy Toe Harness Vagabond bootSnip Gypsy Lane Western Junk Jg0030a Women's cALSRj543q

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Iii op Oxford Ecco Vitrus Heren Toe Slip Moc vN8wn0m
1 Lim Beige Jurk Phillip Silk Leopard uit 3 Navy een stuk kPN80nXwO
Wij worden gesteund door:
Zwart Tas Zwart Nieuw Poppy Fredsbruder Crossbody Pop Zilver wOk80nP
Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv
Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv
Roze klassieke Eagle draagtas Desert Eagle klassieke Desert Roze 8nwkXPO0
Natuur en Milieufederatie DrentheHeren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Loopschoenen Loafers 10 Bruin Zacht Leder Remonte Caramel 41 Comfort 41 K1clJ3FT E-mail: [email protected] Contact Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv
Pelle Pochette 9601770182 Tasche Sac Bolso Meshok Borsa Handtas 96 Tas pSUMqzV
Muga Herenjas Muga Herenjas Zwart Gr 46 qS5A4RLc3j
Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv
Heren M Usa Oxfordzwart7 US Skechers Caswell b6Iy7fYgv