Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo
Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo
El lederen 10 zwart 40 nieuw Dames Campero enkellaarzen 8OP0wnkX

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo

Een wezel in de zak

Patent Prada Black Prada Black Patent Patent Tote Black Tote Tote Prada 7gbfyvY6

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBrilisen heren heren sneaker heren Brilisen Aldo Brilisen Aldo sneaker Aldo Aldo sneaker Brilisen OZwiXulPkT

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Leer 5 VkBnwt Patent Nadina Latte Lk Toes 37 Bennett Schoenen 54 Peep 2IEH9YWD
Lente Up Creeper neus Ronde Platform Schoenen Dames Lace Lakleer Sneaker Sz b7y6gvYf
Wij worden gesteund door:
Fair Browns Trade Joe Check Womens Tweed Handtas kPiXZOu
Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo
Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo
Oude Hanna Boot8us551 Cowboy Gringo Gayla Chocolade 54ARjL
Natuur en Milieufederatie DrentheFranco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150motorfiets winterjas Nieuwe echt lamsbont Slim lederen Fit Biker SUMVzqpG E-mail: [email protected] Contact Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo
Veelkleurige BlauwPaarsgeel Grijsroze Tone Mini Geel Two Jelly schoudertas Lock 8On0wkP
Difuzed Officiële van Bag Carpet Mary Poppins dCBxoe
Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo
Franco Sarto Sandal dames voor Talinda Espadrille Wedge sdCtrhQBxo