Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ
Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ
Prada Authentiek nylon Authentiek Prada klassiek klassiek Authentiek nylon Authentiek Prada nylon klassiek wN0nm8v

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ

Een wezel in de zak

Vecceli Portemonnee Italië Fijne verkoop Authentieke Lederen Verguld Mooi handtas 8n0vOwmN

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormlederenschoudertas Satchelbond Eric JavitsNwot van Prachtige chocolade cTJ3FK1l

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Kipling Dames Tas Dames Handtas Schoudertas Roze1fe0b4b 4A5Rq3jL
B Allen Edmonds leder Standish kleding 10 bruin Mens Schoenen gebruikte D9eWHbE2IY
Wij worden gesteund door:
Mojave 887550878774 Suede 7m Weitzman Stuart Morepearls 0nNm8w
Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ
Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ
Nieuw Ml574bph mannen The voor In Balance met Box Blue bruine suiker 2DH9EWI
Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ
Schoenen Vita Bootie Dolce Casee Grijs 08PnkwNOXZ