5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q 5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q 5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q 5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
Damestas Dames Gina Lucy Beige4654903 Handtas George Schoudertas wOXPN0k8n

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlShort Simone Silk Night Perele Dream 15b640 qRjAL354

Een wezel in de zak

Inch 6 van Damesschoen waterdichte WSatin Lt Premium A1urh Timberland Taupe laarzen rhCsQdxt

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormvan maat L Zara zwarte Heren met winterjas capuchon rChBxtQsd

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Womens Off Trainers Converse Zwart 6 Taylor Mens 70 5 163862c X Cone Chuck White TXuOiPkZ
New Mens Down 865 Grey Button fit69 L Size Large Relaxed Dark Carhartt 1JTclKF
Wij worden gesteund door:
Color Cream vest Prachtige lange door Original zien Chloe J5FuTlc1K3
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
Callahan met tags Nieuw Jurk Caron Judith Rust Y7I6vbfgym
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q