5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q 5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q 5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q 5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
Runners 001 Maat 5 270 Sportschoenen CactusNikeah8050 8 Air Dusty Wmns Max Yvyb7gf6

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q

Een wezel in de zak

Dames Zijrits Moda 65 Top achterkant hak veter Lage Sexy up Platform Page K1FJl3Tc

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm819685 Nike Ultra Black Air Schoenen Huarache Heren 002 Run g7f6yYb

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Chic Dress Miller Nicole Nicole Very b6vI7gYyfm
veiligheidsgordel CrossbodyCoinpurse vakantie Harveys Streamline notenkraker kerst nwXNO80Pk
Wij worden gesteund door:
Leather Suede 5us9 Szeur Booties Penpunt Wedge Lacoste Zwart 40 Dames v8nwNOm0
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
tas Lux ivoren Authentieke Grote Prada Saffiano Tote met stof rthdQCxs
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q
5 Ladies Heels8 Calvin Klein Narina M ARjL4Sc53q