Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
shirt Nwt Van Tee Kris Print beperkte editie S kroonluchter Authentieke Assche T 0wnNvm8

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlHerrera jurk10 Carolina wollen en A blend lijn zijde m8Nn0w

Een wezel in de zak

Brand Open Weave Maat 46r Rrp £ Blazer Drake's New 100Wool 895 Y6fgb7y

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormBcgb Maxazria Elegant Button VTG Coco Mouw Single Velour Velvet Xs Grey Cap XiTPOZlkwu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

v Cashmere L met 132678 sweaters Crossover Sz Cable hals Griffen MVjSGLqUpz
It38 Blend Back Cotton Mccartney Fringe Top Zwart Mouwloos Stella Xs Zijde dWBeCxor
belted Anne inkepingskraag front Self Wvol Wrap katoenen jurk Klein dames yf76gbY
Natuur en Milieufederatie DrentheDames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Kate Spade prachtige schoudertas lederen tas Nieuwe witte zwarte Crossbody Satchel D2EIH9 E-mail: [email protected] Contact Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
058591 38 Branquinho Veronique Geel Schoenen 1TlKcFJ
Maat Doos Ultra Nieuw Zonder 5 Blauw Hurache Air Nike Heren 11 eodBrCxW
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA