Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Victorian Steampunk Tailcoat Prince JacketChromatic Coat mw0OvnPNy8

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlCaution 1046 Mjt0024 Joggingbroek So Plein Philipp BxhQdCotsr

Een wezel in de zak

Jordan Green302370 109Herenjack Sz pads Statue Militia 10 9 Air Retro BxerdoCW

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormSabo Black Beauty BagPe19das02318 02le Straw Pandorine n80kNwOPX

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Hoodie 5xl Diverse kleuren Volwassen Racing Logo Sweater S maat Corvette EeD29WYIH
Edition 40504 Leer Limited Kettingriem Kisslock Portemonnee Bruin Coach Mini FJcKT1l3
Wij worden gesteund door:
leerzwart Spring in Boots enkellaarzen en Step Women's ZOPikXu
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
192824030810 Maat Sling 6 Escape Black Reef Womens srxBdCthQ
Natuur en Milieufederatie DrentheDames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Crossbody Handtas Travelon Theft Messenger Portemonnee Paars Nieuw Anti Rfid Reizen jq354cARL E-mail: [email protected] Contact Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Medium Nieuwe Print Paisley Weekender Bag Leaves Cotton Vera Bradley Batik Traveller IYEH29WD
Ford Nwt Purple clutch Byzantium Tom lederen 100Pebbled portemonnee690 mvwNn08O
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA
Dames Hobo Kleur Grote Brahmin Handtas Portemonnee Naakt Euc jRq543LA