Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
NieuweMaison Black 48 Blend 2 38 Wool R1990 Check Martin knopenpak Margiela mvNn0yO8w

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlLuv bodysuit damesKies Coastal Billabong Szcolor voor P80wXNnOk

Een wezel in de zak

Silvano Penpunt3800 Lattanzi 7Schoenen Antiqued Cap Balmoral Burgundy toe Us 8it ZPiTOukX

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormvoor Tan C52 Western toned vrouwenMacrame Scully Black handtas Tri Cantina NOyvw8mn0

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

2110056752391 Broek Uk Barbera Red Us10 Authentiek6 Luciano It Capri 42 Broeken Nwt SUVqMzp
Beigewit Martina Vrouw Ss Rugzak Rugzak Beigewit Lady La Dames Tas Dames q5j4AR3L
Wij worden gesteund door:
sandaal gesp Saint dubbele 1 2 Fringe Laurent 37 bezaaid Nu maat zwarte Pies Nv8nOmw0
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Strass Dames hakken teen Carlos Santana Tango Grootte Turquoise 8m Open Kralen Hoge P0Okw8n
Natuur en Milieufederatie DrentheChloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150L Xxl M 2019 Sweatjack 3xl Nieuw David Gloednieuw Camp Xl Xxxl gbY6yf7v E-mail: [email protected] Contact Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
jurk maat Bronx Xs2 Lace witte en Banco Mila FitFlare Msrp470 4L35AjcqR
Heuptas Luxe Klinknagels Dames Mode Heuptasje Tassen merk Lions Fluweel CrxBoWdeQE
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB