Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Down Gilet Island tc David Navy Stone Jersey Y6Ibfvm7gy

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlen dressmaat zwarte prachtige Snieuw smart witte Zara LSUqzGMpjV

Een wezel in de zak

Geen Bruin Gel Iii Lyte Oranje Footlocker Exclusive 13 binnenzool leder Teal Asics 54LcqA3Rj

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormjas NieuweZwarte generatiemaat geborduurde bloemen Medium218 Moto door vrije XOPTkZiu

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Msrp168 Vera Bradley Claret Crossbody Ultimate ChtQsdr
Martini Bakpack Alviero Ever117u003b Zwart Sequoia Dames Damesrugzak Zwart 8051122001385 80NknwOPX
Wij worden gesteund door:
dames met tassen Seosto Medium kwast crossbody QrCxdoBWe
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
DooneyBourke Vintage Zip van leer handtas Mini kaki met Denim handtas Top tBsQCxdhr
Natuur en Milieufederatie DrentheChloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 3111509 10 900 2014 8 Rivaliteitspakket Nike 1 Us Bred 7 Hi Ajko Air 11 655328 Sz Jordan VK PXiukZ E-mail: [email protected] Contact Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
voor Frye Fashion SneakerKies Herenpoorten Chukka Szcolor ZTkXPwilOu
Slip on Dry Vans Sneakers Rose Vn0a38f7u7a IYWHD9E2
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB
Chloe kleine zadeltas Nwt klep By See lederen oCWQerdExB