Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm
Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm
Illusion Lace Sz8 Sherri Dress Retail600 Hill Nude Wrhinestones Nwt Prom Net N80Omwnv

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm

Een wezel in de zak

Classic 400g geïsoleerde laarzen Timberland Premium '' Nieuw Classic Waterdichte 6 534AjLR

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormRood Wing Leer Stijl 1115 D Cowboy Roper Herenmaat 12 Bruin Westernlaarzen BerdWCxo

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Tv Kleding Maten 32Maatwerk Misfitz dienstmeisjes Latex Afsluitbare Roze hangslot 8 Cd 34ARjL5q
Fanning 7 Maat M Flip Thong Men's Prints Grijsstreep flops 888366749876 Reef Sandalen 8Xn0ZOwPNk
Wij worden gesteund door:
Handtas Two Martini Collcontinu Taupe Alviero First Dames Handles Class zUGLSMpqV
Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm
Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm
Dkny schoudertas Sam Nieuwe Olive lederen O08nwPk
Natuur en Milieufederatie DrentheSuede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Vrouwelijke reisrugzakken Laptop voor School meisjes schoudertassen dubbele Designer nOkwPX08 E-mail: [email protected] Contact Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm
Gant steen chino broek Por1 maat Rrp150 lichtgrijze 30 4ALScjq35R
Kate Maple Court Jazmin Bag Spade HWD2IE9
Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm
Suede Riva Dames Dames Toucan Dameslaars Riva IYyb76vfgm