Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6 Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6 Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6 Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6 Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6 Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6
Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6
Carhartt Gilliam Jacket Gilliam Jacket Carhartt Carhartt Gilliam Jacket Carhartt Gilliam 45jARL

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6

Een wezel in de zak

Dsquared2 2015ss Wit Denimbroek Denimbroek Dsquared2 WCxBeQoErd

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvorm228826 weerbestendige bruin 5 Sz8 Aquatalia leder enkellaarsjes Vrij xerWQBoCd

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
Vintage Husqvarna hoodie hoodie Husqvarna Vintage Vintage Husqvarna f76bgYyv
Wij worden gesteund door:
Point T57025a 00 Tignanello To Nwt The Msrp175 Shopperzwartdonkerbruin dsCtrhxQB
Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6
Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6
Sz 882909409210 75Trui Polo Laurenn8278 Ralph met colwolmixnaturel S248 UzqMVpS
Natuur en Milieufederatie DrentheAantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150dames Karl paspoort koffer Kikonik Lagerfeld voor reistas 161 nieuwe fYb67yg E-mail: [email protected] Contact Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6
Rugzak Leer Mazzinni bruin Handtas Handtas Mazzinni cLq4A3R5jS
Pompmaat 381 Valentino Platform Zwart 2 Rockstud GqpUzVMS
Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6
Aantrekkelijke Sabrina Taupe Hobo lederen Scala bf7gy6