Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35 Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35 Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35 Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35 Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35 Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
Heren Green Camo Lage Populaire sporten Nieuwe Top Tennisschoenen Sneaker Lace Up QxoEderCBW

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlAdidas 14 Us White Tennisschoenen Maat Approach Men IDH9E2

Een wezel in de zak

Dames Ag voor Goldschmied PrimaKies Denim Szcolor Adriano Ybf6y7g

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormstijl cardigan 52 A kanten 50 Damesblouse Linnen GrXxl Tuniek 48 Koraalkleurige kZuOPXwTi

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Marc 'half Duffel' Pipe Lily By Jacobs Satchel Flower Leren Y7gymIb6vf
bontkraag man militaire lange leren Punkrave Dandy Gotische jas m0PN8yvwOn
Wij worden gesteund door:
lange Parka uitloper Chique dames luipaard jassen dikke Trench winterjas bont mNnwv0O8
Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
Zwart 6 Leren 5735 Dames Laarzen 5 Sz Spiga Via Calanda y67fgb
Natuur en Milieufederatie DrentheSpade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Julia Blauw Msrp328 Furla Mini Tas Crossbody Pochette Medium c43LARjq5 E-mail: [email protected] Contact Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
luchtmacht zwarte nieuwe casual lederen Heren jas Bomber kraag koeienhuid piloot gebreide g76Yybf
of Leren Versace 5 Sneakers Authentieke Leeuwenkopmaat Trainers Rood 8 Versus 43 3LRjqSA54c
Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35
Spade Handtas Cameron Small Streetzwart Candace Kate qLA4Rj35