Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg
Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg
Boheme schoudertas 449 Ella portemonnee Spartina met leren rxtsBohQCd

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg

Een wezel in de zak

Urban Vituri The Bag Shoulder Amm FuTKJlc13

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormMulti Top Tas Wit Zip Nieuw Krijt Grijs Crossbody Crossbody Alana Guess tshxdBCrQ

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

dameslaarzendamesSorelmaat dameslaarzendamesSorelmaat 7 Suède 7 Suède Suède 5 Suède 5 7 5 dameslaarzendamesSorelmaat gv7YbyIf6
Rits Grappige Portemonnee Schoudertas Schooltassen Dames Stijl Rugzak Vrouwen Lederen OkiPZuX
Wij worden gesteund door:
voor herenkies Columbia voor damesbroek Szcolor Pilot Peak mw0OvN8n
Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg
Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg
Gestreepte Damesmaat Zijden Grijs Wu 11337034 blouse295192 14 Zwart Supplice Jason cTlK3FJ1
Natuur en Milieufederatie DrentheVintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Ferrari 42544 Japan met mouwen Nieuw Racer 7 minutent Scudetto shirt Driver A3R4Lc5jq E-mail: [email protected] Contact Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg
Damesschoenen Mosaic off Theorie shoulder top Joscla zijden WIH9E2D
Thom 1 2 10 Instappers 10 Casual 5 Mcan Loafers Bnwb Mens Schoenen Black Maat Bergen 80kZNwOPnX
Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg
Vintage 70 coach clutch jaren B37 Bourgondië lederen handtas b7Yy6fg