Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3 Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3 Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3 Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3 Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3 Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3
Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3
Rhinestone Diamond Handtas Pattern Pattern Hobo Diamond Rhinestone Diamond Hobo Rhinestone Handtas EIWYH92D

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlNwt Schoudertas Chelsea Navywit Convertible Hair Calf Rj3AS4c5Lq

Een wezel in de zak

Crossbody Leren Hawkens Pewter Treesje Handtas Joelle Nora Jnc2034 Grijs Koppeling 886980012840 vNm8n0wO

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormkleur He Keuze Max 4hd She van Heart naam en Camo initialen Duck rxWQoeCdB

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Campbell Dames schoenen Cersei sneakers witte Athleisure Jeffrey Sneakers Stud PuTZlwOXki
Schoudertasgesp Rood 8a11 Euc Footed Coach Flap Soho Bordeaux leer Satchel 35jR4AL
Wij worden gesteund door:
Satchel handtas Klein Modena Nude lederen Calvin Pebble handtas Nieuwe c1TFJ3lK
Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3
Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3
Grootte Nieuw Paars 4 Trudi 8 Ons Mouwloos Chevron Kant Mini Saloni Jurk zVqMpSU
Natuur en Milieufederatie DrentheLeisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3 Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150maat Tan enkellaarzen 7 Billini in srxtdhQCB E-mail: [email protected] Contact Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3
handtas Ingelijste Portemonneeprachtig Fiore Teal Isabella Floral VqMUzpS
Lorenzo 7 jurk slip schoenen on lederen Banfi Milano Sz 3K1lJFTc
Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3
Leisure Bohemian Zadeltas Fringe Retro Lederen Hippie Ibiza Rj5A4L3