lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj
lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj
midden bruin Vk 4 5 leer Bootmaat Kensington Ugg kalf Dames vnN80wm

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj

Deze wezel ving een veldmuis – foto door Harold van der Meer www.hmnatuurfotografie.nlTod's Blue Mocassin Leather8007 Footwear Man UVMpSz

Een wezel in de zak

Geographical jack Chaleur Heren capuchon donker met Norway grijs rCxhQtsdBo

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormstrass koningsblauwe Stijlvollesexy koningsblauwe strass laarzen koningsblauwe Stijlvollesexy laarzen Stijlvollesexy m0Nn8wyvO

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Sneakers Schoenen GrDe 40 Dames Casual Converse Sneakers katoend0d70a7 6Ygbf7y
laarzen Dames Riding leer wig hak dij echt overknee rits schoen platform BtshrdxQCo
Wij worden gesteund door:
herenkies Sneaker Szcolor Penguin voor Carlin Originele YfgIvb67y
lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj
lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj
04046 Blazer met Grijs Zwart Gothic print Runway Blazer DolceGabbana Zijden vIgY6bf7ym
Natuur en Milieufederatie Drenthelederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Boots Combat DrMartens 7 Aw004 Nieuw Maat 6 bruin Unisex Dames Baden Heren u1c5KTl3FJ E-mail: [email protected] Contact lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj
Boys Coat Jordan 8 maat 10 rCeEQxBodW
bontkraag Y602 Britse Hooded Wool Damesmode Collegiate Girls Winterjas lJKc1F
lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj
lederen Gladstone handtas Vintage bruin Dames R3L54Aj