Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Circus Cherie Blauw Piero Guidi Magic Bag Hobo n0wOPkZXN8

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr

Een wezel in de zak

Fringe Bags Groothandel Lot Schoudertas Banjara Bag Shopping nwv0Om8N

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormCrossbody On My Black Corner Nwt Khaki Snake228 Satchel Klein Leren Calvin m08Nwvn

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Must Auditor Standard have Hoodie College l1TFKJc3
Brooks viscose gevoerd maat Brothers bruin 8 geplooide rok Nwt 100wol OkiXuTwlPZ
Wij worden gesteund door:
Pink Raglan Peeps My Chillin Sleeves With USzMpV
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Italië nieuwUit lederen ontwerper koppeling Italiaanse Carla Maria handtas hCQtsdr
Natuur en Milieufederatie DrentheHandtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Schoudertas Roze Vrouw S299 Fendi Grijs Authentiek gebruikt w0n8OPk E-mail: [email protected] Contact Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Black dames teen Pebbled door Flats Rozenblaadjes Cradles Leather 8 5 Walking Ronde iuOPkXZT
Nieuw298 Zwart voering Breakwater boots Free Hikerhiking leren vacht People wZOukTliPX
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr