Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Dames Tronchetto Schoenen Greymer Leder Zwart5626 0wv8mnNO

Doe uw ogen even dicht en probeer te bedenken wanneer u voor het laatst een wezel heeft gezien… Grote kans dat dat lang geleden is. Of misschien heeft u deze kleinste Nederlandse marter nog nooit gezien. Ik zie ze zelf ook niet dagelijks, een paar keer per jaar hooguit.

Het gaat ook niet zo heel goed met de kleine marterachtigen. Wat de oorzaak daarvan is, is niet helemaal duidelijk. Wezels kunnen uit de voeten in diverse biotopen, maar een kleinschalig agrarisch cultuurlandschap met veel woelmuizen vinden ze in ieder geval erg prettig. Vooral houtwallen, ruige stukken grasland en andere plekken waar ze dekking vinden, zijn erg belangrijk in een wezelleven.

Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr

Een wezel in de zak

Walla I Walla Ewa Medium Ewa bloemendressermaat I I Ewa bloemendressermaat Medium rodBxCe

Omdat ik blijkbaar bekend sta als ‘marterliefhebber’ hing er een paar jaar geleden ineens een plastic tas aan mijn voordeur met daarin een op het eerst oog puntgave wezel. Het bleek een mannetje (die zijn een stuk groter dan de vrouwtjes). Bij het ‘cadeautje’ zat geen afzender en een briefje met info ontbrak.

Toen ik het diertje nog eens goed bekeek bleek dat zijn beide achtervoetjes ontbraken. Uit het vlees van de pootjes staken wat botjes waar ooit de voeten aan vast hadden gezeten. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak is van dit fenomeen, maar ik vermoed dat het door een (mollen)klem is veroorzaakt en de eigenaar van de klem het zelf ook een beetje sneu vond voor de wezel.

Wezels blijken vaker als onbedoelde bijvangst in mollenklemmen terecht te komen. En dan heb je dus dubbel pech, want je probleemgeval (de mol – ook fabelachtige dieren trouwens maar daarover later meer) loopt nog vrij rond en zijn belager (de wezel – want die vangen ook mollen) is dood.

Sluipgang in sprintvormCole Haan Zerogrand trainer Sneaker dames geperforeerde voor Fashion DE9H2I

Aan dit voorval moest ik weer denken toen ik onlangs in de buurt van Bronneger een wezel over de weg zag ‘sluipen’. Of misschien is schuiven een beter woord. De karakteristieke sprongetjes waarmee ook bijvoorbeeld hermelijn en bunzing zich verplaatsen, heeft een wezel uitgebreid met een tijgersluipgang, maar dan in sprintvorm. Vooral als ze een weg oversteken lijkt het alsof ze aan een touwtje worden voortgetrokken en geen pootjes hebben. ‘Mijn’ wezel glipte vervolgens zonder te vertragen een hol in de slootwal in. Ook daar zijn ze meesters in.

Airtech 'profiel' Trainers Sports Lace Up Mens GqVpLUzMS
Honduras Handgemaakte lederen Zwart handtas schoudertas shdtrCQx
Wij worden gesteund door:
12dw05299Usa bruin Made Heren Wolverine Original 1000 Sz mile leder Nwobx schoen lPkwXiOTZu
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Versace koppeling Versace Rode Rode zijden bloemen bloemen zijden UqSMzpV
Natuur en Milieufederatie DrentheHandtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr Hertenkamp 6 9401 HL Assen Tel: 0592 – 311150Mode Heren Slim met Fit Vrijetijdsbesteding Lange mouw Shirts bloemenprint Blouse overhemd 0PkNOZ8nwX E-mail: [email protected] Contact Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Republic Marcorepublic Galaxy Marco voor dames Wedge laarzen JlcK1FT
Evening Us Bruidsmeisjes Formele Jurk Party Cocktail L Prom Dames Lange Bloem Kant rQhtsCd
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr

Copyright © 2019 Heel Drenthe Zoemt

Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr
Handtas Patrizia en schoudertas 2v6592a1zl Pepe Nylon Model tChsQdr