U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Van zat. 17 t/m zon. 25 november 2018: 
'Kunst om te delen 2' in het Mariapark te Sittard

Met veel enthousiasme hebben diverse leerlingen van het DaCapo college onder begeleiding van hun docenten bezig hun visie op de toekomst van de 775 jarige stad Sittard vorm gegeven.

De werken hebben een prominente plaats gekregen in het Mariapark, al waar ze bewonderd kunnen worden tijdens de openingstijden van de expositie.

Evenals vorig jaar zullen er weer prijzen worden uitgedeeld, waaronder de zogenaamde publieksprijs.

Ontwerpschetsen van leerlingen van DaCapo Ontwerpschetsen van leerlingen van DaCapo

Verzamelde ontwerpschetsen van leerlingen van DaCapoVerzamelde ontwerpschetsen van leerlingen van DaCapo

 
Enige jongeren, die deelnemen aan de expositie hebben een bezoek gebracht aan het Mariapark, alwaar ze met volle aandacht de tentoongestelde werken hebben beoordeeld.

Op 20 november was er een besloten bijeenkomst met de Vrienden van het Domein. De bezoekers werden rondgeleid door de curatoren enige exposerende kunstenaars.

Bezoek van de Vrienden van het DomeinBezoek van de Vrienden van het Domein

Leerlingen van DaCapo aan het werkLeerlingen van DaCapo aan het werk

Programma ‘Kunst om te delen 2'

Kunst en culturele manifestatie met een tentoonstelling, een opening met De Drie Vertellers, deelname van scholieren van het DaCapo college, rondleidingen en een publieksprijs. 

Thema van de manifestatie: VERLEDEN & HEDEN van de stad Sittard. Sittard bestaat dit jaar 775 jaar (stadsrechten). Kunstenaars maken hun kunstwerken in duo’s van telkens twee verschillende kunstdisciplines, bijv. een kunstschilder en een fotograaf. Zij zullen in tweetallen hun werken tonen, dat op genoemde thema is gebaseerd. Sommigen hebben één gezamenlijk kunstwerk, anderen hebben ieder een eigen werk met hetzelfde uitgangspunt.

De verschillen van de kunstdisciplines komt tot uiting in het werk. Er is fotografie, teksten/dichtkunst, mode, textiel en viltkunstwerk, edelsmeedwerk, schilderwerk, assemblages en glas in lood, keramiek, ruimtelijke objecten in papier, hout/karton. 

Jongeren komen als vanzelf op onze manifestatie ook aan bod. Een aantal leerlingen van het DaCapo college maken werk dat eveneens op de stad van de toekomst is gericht.

PROGRAMMA & DATA:

vrijdag 16 november om 20.00 uur  OPENING met interviews en kunstenaarsverhalen.  

20.15 uur - 21.00 uur De Drie Vertellers spreken met de deelnemende kunstenaars over de tentoonstelling, hun inspiratie en hun werkwijze.
21.00 uur  Openingshandeling en een drankje. 

zaterdag 17 & zondag 18 november van 11.00 - 17.00 uur.

Tentoonstelling van de duo-kunstenaars en de leerlingen. 

dinsdag 20 november.

Besloten rondleiding voor de Vrienden van het Domein. Opgave voor deelname via De Vrienden. 

donderdag 22 november van 11.00 - 17.00 uur

Tentoonstelling van de duo-kunstenaars en de leerlingen. 

vrijdag, zaterdag en zondag 23 - 24 - 25 november van 11.00 - 17.00 uur

Tentoonstelling van de duo-kunstenaars en de leerlingen. 

EXTRA: op zondag om 16.00 uur prijsuitreiking van de publieksprijs voor het werk van de leerlingen.

Groepen die een rondleiding wensen op de tentoonstelling kunnen dat via het contactadres van het MAGAZIJN046 (hetmagazijn046.nl/contact) aanvragen. De mogelijkheid bestaat om eventueel op een ander tijdstip dan de hierboven aangekondigde een rondleiding te verzorgen.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?